Blog

4 vitaminer som är bra för din hy

K-beauty handlar mycket om skönhet från insidan och ut. Vi tror på att man måste ta hand om sin kropp genom att ge den näringsrik kost som boostar din hud från insidan och även använda produkter som ger huden lyster från utsidan. Här är 4 vitaminer som hjälper din hy att stråla, från insidan och ut.

Vitamin D är en av dom bästa vitaminerna för din hy, tillsammans med vitamin C, E och K. Även om det är viktigt att vara väldigt försiktig med att exponera huden för solen så vet vi att 10-15 min solljus ger oss den dagliga dosen av D-vitamin som vi behöver. Glöm dock inte solskydd! D-vitamin absorberas av levern och njurarna för att skapa nya celler och även hudceller. Det kan också hjälpa mot psoriasis.
Mat som innehåller vitamin D: Lax, tonfisk och torsk.

Vitamin C finns i både det inre och det yttre lagret av huden. Då C vitamin är en antioxidant är det cancer-förebyggande och vi kan också hitta denna supervitamin i många anti aging-produkter då det hjälper kollagenproduktionen. Vitamin C hjälper mot rynkor, skadad hy och förebygger torr hud.
Mat som innehåller vitamin C: Citrus, spenat, broccoli och jordgubbar.

Vitamin E är också en antioxidant. Den hjälper till att skydda huden mot solen UV-strålar. Den hjälper även till att reparera skadad hud som har mörka fläckar och även rynkor.
Sebum, en oljig substans som produceras i våra kroppar innehåller även den vitamin E. Om du har torr hy kan det vara så att du har brist på vitamin E.
Mat som innehåller vitamin E: Solrosfrön, mandlar och hasselnötter.

Vitamin K hjälper till att reparera bristningar, ärr och även envisa mörka ringar under ögonen. Krämer som innehåller vitamin K används ofta av läkare som har patienter med ärr efter operationer och liknande.
Mat som innehåller vitamin K: Kål, grönkål, spenat, sallad och gröna bönor.

Källa: Information från Healthline som blivit medicinskt recenserad av Alan Carter, PharmD. Denna text har skrivits om av oss på BonnyWeekly.

© 2020 BonnyWeekly